Bag Så Det Batter

Den store bagedyst

I 2021 går den store bagedyst ind i sin tiende sæson. Det er et program, som rigtig mange danskere nyder at se. Programmet startede på DR1 i 2012 og har skiftet dommeren en enkelt gang, efter femte sæson i 2016.

Timm Vladimir har været vært på programmet siden 3. sæson. Peter Ingemann startede, sammen med Neel Rønholt, ballet i 1. sæson og tog 2. sæson på egen hånd. Der har været lavet en speciel jule- og nytårs udgave af programmet siden 6. sæson.

Hvad går den store bagedyst ud på?

Den store bagedyst ruller over skærmen 9 gange pr sæson. Programmet starter med 10 deltagere, som en efter en må forlade programmet, efter dommerne har bedømt deltagernes 2 opgaver i hvert program. 

I finalen står de 3 bedste bagere, der skal dyste om trofæet og titlen som vinder af årets den store bagedyst. Der er spænding lige til det sidste.

Dem vi husker fra den store bagedyst

Der har gennem årene været mange deltagere med i programmet. Det fleste husker vi ikke, men nogle enkelte har med deres væremåde bidt sig fast i vores hukommelse.

Rosa Kildahl fra sæson 6, husker vi for sit glade og positive væsen og sjove kommentarer. Rosa blev nr 4 og har efterfølgende været med i vild med dans.

Micki Cheng fra sæson 4, husker vi for sine ligefremme væremåde og glade personlighed. Han har siden medvirket i flere programmer og er meget aktiv på sin Facebook side. Han er også GoCook ambassdør for Coop.

Den store bagedyst har affødt mange nye bagere

Vi er ikke sikre på, at bagerfaget som sådan har oplevet et boom i nyudlærte bagere og konditorer. Men tilgængeligheden i opskrifterne og lysten til selv at fremstille lækkert brød og flotte kager, har derimod fået mange seere i køkkenet.

 Det har for nogle været et kort visit, mens andre har holdt fast i de gode vaner, med at bage eget brød og bagværk.